Vremenska, agro i bioprognoza, 12.4.2019.

VIDEO K9: U našem gradu danas tmurno, kišovito i prohladno, a ništa vedrije vremenske prilike, kažu meteorolozi, nećemo imati ni tokom predstojećeg vikenda.

152

Danas u našem gradu oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 8 stepeni, maksimalna dnevna do 11. Slab zapadni vetar duva brzinom do 3 m/s.Vazdušni pritisak je povišen, 1010 mbar.

I sutra u Novom Sadu oblačno sa povremenom kišom. Jutro će osvanuti uz temperaturu od 5 stepeni, tokom dana do 13. Umeren vetar severozapadnog pravca duvaće brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1013 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju ratare da je pri kraju drugo prihranjivanje pšenice, kao i da je u toku zaštita useva od korova, bolesti i štetočina.

Oblačno i kišovito vreme pratiće nas i tokom vikenda. Od ponedeljka u Novom Sadu razvedravanje, više sunčanih perioda i sve toplije. Jutarnje temperature u ovom periodu kretaće se u intervalu od 5 do 8, dok će maksimalne dnevne biti od 13 stepeni sutra, do 17, koliko će biti izmereno u utorak i sredu.

Zadržava se period nepovoljnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika. Naročiti oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima. Od meteoropatskih reakcija, mogući su neraspoloženje, glavobolja i bolovi u kostima imišićima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.