Vremenska, agro i bioprognoza, 12.12.2018.

VIDEO K9: Danas u Novom Sadu tmurno sa povremenom slabom kišom. Meteorolozi nam za sutra najavljuju više sunčanih intervala i vreme bez padavina.

253

Danas u Novom Sadu pretežno oblačno vreme, sa povremenom slabom kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 2 stepena, tokom dana do 4. Umeren zapadni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1019 mbar.

Sutra u našem gradu malo do umereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura iznosiće -3 stepena, dok maksimalna dnevna neće prelaziti 3. podeok. Slab istočnjak duvaće brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1021 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da su ovogodišnje vremenske prilike nepovoljno uticale na rod voća. U ovom periodu, potrebno je izvršiti tretmane za opadanje lišća i zaštitu stabala, kao i pripremu zemljišta za prezimljavanje.

Narednih pet dana u našem gradu obeležiće pretežno oblačno vreme, izuzev u četvrtak i petak, kada će biti i sunčanih perioda. Tokom vikenda će biti uslova za padavine. Jutarnje temperature biće u minusu i kretaće se u intervalu od – 4 do -1, a maksimalne dnevne ujednačene, od 1 do 3 stepena.

Usled povoljnijih biometeoroloških prilika, blago poboljšanje osetiće većina hroničnih bolesnika. Ipak, oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Osetljive osobe mogu osetiti reakcije u vidu pospanosti, glavobolje i razdražljivosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.