Vremenska, agro i bioprognoza, 11.2.2019.

VIDEO K9: Za razliku od proteklog vikenda, prvi radni dan ove sedmice u našem gradu tmuran i kišovit. Utorak će biti oblačan, a očekuje nas i jak vetar.

113

U Novom Sadu danas pretežno oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 8 stepeni, najviša dnevna 9. Umeren severozapadni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1006 mbar.

Sutra u našem gradu oblačno i bez padavina, ali će udari severozapadnog vetra dostizati brzinu i do 10 m/s. Jutarnja temperatura iznosiće 1 stepen, dok će maksimalna dnevna biti 5 stepeni. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1021 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju ratare da je, čim to vremenske prilike dozvole, potrebno primeniti neophodne agrotehničke mere i pripremiti zemljište za februarsko prihranjivanje useva.

U našem gradu u narednih 5 dana nestabilo vreme. Sutra nas, uz oblačno vreme, očekuje jak vetar. U sredu delimično razvedravanja, a u četvrtakponovo kiša. U petak i subotu promenljivo oblačno. Temperature će u ovom periodu biti prilično ujednačene, jutarnje od -2 do 1, maksimalne dnevne do 6 stepeni.

Biometeorološke prilike nepovolјno utiču na većinu hronično obolelih osoba. Poseban oprez savetuje se kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima. Reakcije su moguće u vidu poremećaja sna, glavobolјe i nervoze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.