Vremenska, agro i bioprognoza, 11.10.2018.

VIDEO K9: I danas smo pod uticajem tople vazdušne mase, sa maksimalnih 25 stepeni u našem gradu. Slično vreme imaćemo, kažu meteorolozi, i narednih nekoliko dana.

143

Još jedan vedar i topao oktobarski dan u našem gradu. Od 11 stepeni, koliko je izmereno ujutru, Novi Sad je sa maksimalnih 25 jedan od najtoplijih gradova u Srbiji. Umeren jugoistočni vetar brzinom od 6m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1024 mbar.

Poslednji radni dan ove sedmice biće topao i suv, sa dosta sunčanih intervala. Jutarnja temperatura biće 9 stepeni, najviša dnevna do 25. Duvaće umeren jugoistočni vetar brzinom do 5m/s. Vazdušni pritisak povišen, 1027 mbar.

Iz Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo navode da je u toku berba kasnih sorti jabuka, krušaka i dunje. U toku i nakon faze opadanja lišća, potrebno je izvršiti neophodne agrotehnike mere i pripremu zemljišta za prezimljavanje.

U narednih pet dana u Novom Sadu sunčano, toplo i suvo vreme. Maksimalne dnevne temperature biće i do 10 stepeni više od proseka za drugu dekadu oktobra u našem gradu. Najviša će biti izmerena sutra 25, a najniža u ponedeljak i utorak 22 stepena.

Biometeorološka situacija povoljno će uticati na sve hronične bolesnike. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su glavobolje i malaksalost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.