Vremenska, agro i bioprognoza, 11.01.2019.

VIDEO K9: U našem gradu danas pretežno oblačno vreme, bez padavina. Vikend pred nama biće za koji stepen topliji, a u nedelju nam meteorolozi najavljuju kišu.

151

Danas u našem gradu pretežno oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je -3 stepena, tokom dana -1. Umeren severozapadni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1019 mbar.

I sutra će u Novom Sadu biti pretežno oblačno i bez padavina. Jutro će biti hladno, -6 stepeni, dok će se tokom dana temperatura popeti do 1 stepena iznad 0. Umeren zapadni vetar duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1017 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

U narednih pet dana meteorolozi najavljuju temperature iznad 0, a od nedelje do utorka i kišu. Prestanak padavina i razvedravanje se očekuje na kraju ovog perioda. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od -6 do 0, a maksimalne dnevne od 1-og stepena sutra, do 6 stepeni u ponedeljak.

Zadržava se period nepovoljnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika, posebno za kardiovaskularne bolesnike, astmatičare i nervno labilne osobe, kojima se preporučuje dodatni oprez. Reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.