Vremenska, agro i bioprognoza, 10.01.2019.

VIDEO K9: U našem gradu, nakon jutarnje magle, oblačno sa slabim snegom. Slično vreme, kažu meteorolozi, pratiće nas i u narednim danima.

185

Danas u našem gradu pretežno oblačno vreme, sa slabim snegom. Jutro je osvanulo uz maglu i temperaturu od -1 stepen, koja se tokom dana popela na 1 stepen iznad 0. Umeren severni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je u granicama normale, 1009 mbar.

I sutra će u Novom Sadu biti oblačno, sa uslovima za susnežicu i sneg. Jutarnja temperatura iznosiće -3 stepena, tokom dana do -1. Umeren severozapadni vetar duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1020 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Sneg koji je zavejao naš grad padaće i narednih dana. Jutarnje temperature biće i dalje ispod 0 i kretaće se u intervalu od -6 do -2, dok će se maksimalne dnevne kretati u intervalu od -1 stepen u petak, do 5 stepeni koliko će biti izmereno u ponedeljak, kada će biti i uslova za kišu.

Zadržava se period nepovoljnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika, posebno za kardiovaskularne bolesnike i astmatičare, kojima se preporučuje dodatni oprez. Reakcije su moguće u vidu nervoze, reumatskih bolova i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.