Vremenska, agro i bioprognoza, 09.8.2018.

VIDEO K9: Danas u Novom Sadu sunčano i toplo vreme. Letnje vrućine meteorolozi nam najavljuju i narednih dana.

229

Danas u našem gradu sunčano i toplo. Jutro je osvanulo uz temperaturu od 20 stepeni, tokom dana do 34. Jugozapadni vetar umerenog untenziteta povremeno duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1017 mbar.

I sutra će biti sunčano, suvo i toplo vreme. Jutarnja temperatura biće 20 stepeni, najviša dnevna do 33. Umeren jugozapadni vetar duvaće brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1019 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo preporučuju povrtarima da redovno sprovode neophodne agrotehničke mere u povrtnjacima na otvorenom polju ili u plastenicima, naročito na sprečavanju štetočina i bolesti kojima odgovaraju toplo vreme i visoka vlažnost vazduha.

U Novom Sadu u narednih pet dana pretežno sunčano, toplo i bez padavina. Osveženje nam u ovom periodu povremeno može doneti umeren jugozapadnjak. Najniža temperatura biće izmerena tokom vikenda 31 stepen, a najviša sutra, 33.

Biometeorološka situacija je nepovoljna za većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa kardiovaskularnim i psihičkim oboljenjima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja i pridržavanje saveta lekara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.