Vremenska, agro i bioprognoza, 09.01.2019.

VIDEO K9: Danas u Novom Sadu pretežno oblačno vreme, a više sunca meteorolozi najavaljuju za drugi dan vikenda.

161

Danas u našem gradu pretežno oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 0 stepeni, tokom dana do 3. Povetarac jugozapadnog pravca duva brzinom do 1 m/s. Vazdušni pritisak je u granicama normale, 1002 mbar.

I sutra će u Novom Sadu biti oblačno, sa susnežicom i kišom koja će se lediti na tlu. Jutarnja temperatura iznosiće -3 stepena, tokom dana do 1. Slab severozapadni vetar duvaće brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak je i dalje u granicama normale, 1009 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je sneg koji je pao, povoljno uticao na ratarske useve, a zemljištu dao potrebnu vlagu. Među prvim zimskim radovima koji očekuju ratare su primena agrotehničkih mera i priprema zemljišta za februarsko prihranjivanje posejanih kultura.

Za naredne dane u našem gradu, meteorolozi najavljuju pretežno oblačno vreme, osim u nedelju, kada će biti povremenih sunčanih intervala. Jutarnje temperature biće i dalje ispod 0, što će doneti opasnost od poledice u jutarnjim i večernjim časovima, dok će se maksimalne dnevne kretati u intervalu od 0 u petak, do 5 stepeni koliko će biti izmereno u ponedeljak.

Biometeorološka situacija nepovoljno utiče na većinu hroničnih bolesnika, posebno na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Dodatni oprez se savetuje i cerebrovaskularnim bolesnicima i reumatičarima, kojima se savetuje smanjenje fizičke aktivnosti. Reakcije su moguće u vidu nervoze, poremećaja sna i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.