Vremenska, agro i bioprognoza, 08.11.2018.

VIDEO K9: Danas i narednih dana u Novom Sadu suvo i relativno toplo vreme sa dnevnim temperaturama iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine.

131

Pretežno sunčano i danas u našem gradu. Jutro je osvanulo uz temperaturu od 6 stepeni, tokom dana do 19. Slab istočni vetar duva brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1021 mbar.

Sutra u Novom Sadu pretežno vedro. Jutarnja temperatura 5, maksimalna dnevna do 17. Slab vetar duvaće sa jugoistoka brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1021 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da je nedostatak padavina i učestao pojačan vetar doveo do sušenja površinskog sloja zemljišta, što se odrazilo na setvu i nicanje pšenice. U ovom periodu potrebno je izvršiti neophodne agrotehničke mere i pripremu zemljišta za prezimljavanje.

Narednih 5 dana će se u Novom Sadui zadržati suvo i relativno toplo vreme sa najvišom temperaturom iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine, od 17 stepeni koliko će biti izmereno sutra, do 20 u utorak.

Biometeorološka situacija će doprineti postepenom smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih osoba. Izvesne tegobe se mogu očekivati kod osoba koje pate od bolesti nervnog sistema, a u jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.