Vremenska agro i bioprognoza 08.10.2014.

VIDEO K9: Danas sunčano i suvo vreme, sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni. Sutra nas očekuje slično vreme i za koji stepen toplije.

442

Danas vedro vreme bez padavina. U najtoplijem delu dana živa u termometru dostiže 20 stepeni. Duva slab do umeren vetar jugoistočnog pravca. Vazdušni pritisak je malo ispod normale, i iznosi 1010 milibara.

Sutra nas očekuje slično vreme , sa blagim povećanjem temperature. Očekivana jutarnja 11, maksimalna dnevna neće preći 23. podeok. Vazdušni pritisak povišen i iznosi 1023 milibara.

Izuzetno velike količine padavina koje su nas zatekle tokom leta ne pogoduju većini biljaka, pa ni vinogradarskim. Velika količina padavina utiče na slab rod i kvalitet grožđa, na nizak nivo šećera u grožđu kao i na veliki broj bolesti i truleži koja se javlja.

U sredu sunčano i suvo vreme koje se nastavlja i u četvrtak. Petak još topliji, a za vikend se očekuje još lepše vreme.
Najhladniji dan u narednih pet dana biće sreda sa maksimalnih 23 stepeni, a najtoplija subota kada će živa u termometru dostići 27 podeok.

Vremenski uslovi mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih osoba. Naročito se preporučuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima da poštuju savete lekara. Mogući su glavobolja, reumatski bolovi i promenljivo raspoloženje. Preporučuje se pojačana opreznost u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.