Vremenska, agro i bioprognoza, 08.03.2018.

VIDEO K9: Još danas u Novom Sadu oblačno vreme sa kišom, dok nam u narednom periodu meteorolozi najavljuju razvedravanje uz dosta sunčanih intervala i skoro prolećne temperature vazduha.

178

U našem gradu danas oblačno vreme sa kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 5 stepeni, tokom dana do 8. Slab severozapadnjak duva brzinom do 3 m/s. Vazušni pritisak približan je normali i za danas iznosi 1007 mbar.

Sutra pretežno sunčan i relativno topao dan sa temperaturom iznad normale za ovaj period marta meseca. Jutarnja će iznositi 1 stepen, tokom dana živa u termometru dostići će 15. podeok. Slab jugozapadni vetar duvaće brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak biće malo povišen i iznosiće 1015 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da je i dalje aktuelno prihranjivanje pšenice, a useve koji su prvi posejani prvo treba prihranjivati.

Od petka do nedelje nam, prema javai Hidrometeorološkog zavoda Srbije, neće manjkati sunca. U ponedeljak će ponovo biti kiše, međutim, već u u torak možemo očekivati prestanak padavina i stabilizaciju vremenskih pruilika. Dan sa najnižom dnevnom temperaturoj biće petak sa 15 stepeni, dok će nedelja sa 20 biti dan sa temperaturom dosta iznad proseka za prvu dekadu marta meseca.

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih, a naročito na cerebrovaskularne bolesnike i osobe sa respiratornim obolјenjima. Kod osetlјivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u vidu neraspoloženja, glavobolјe i bolova u kostima i zglobovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.