Vremenska, agro i bioprognoza, 07.12.2018.

VIDEO K9: U našem gradu danas promenljivo oblačno vreme. Sutra nas očekuje kiša, ali će drugi dan vikenda biti povremeno sunčan i relativno topao.

143

Danas u Novom Sadu promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 0 stepeni, tokom dana do 7. Slab jugo duva brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1021 mbar.

Prvi dan vikenda obeležiće oblačno vreme sa kišom. Jutarnja temperatura iznosiće 2 stepena, dok će maksimalna dnevna dostići 7. podeok. Umeren severozapadni vetar duvaće brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1011 mbar.

Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo navode da su ovogodišnje vremenske prilike nepovoljno uticale na rod voća. U ovom periodu, potrebno je izvršiti tretmane za opadanje lišća i zaštitu stabala, kao i pripremu zemljišta za prezimljavanje.

Narednih pet dana u našem gradu nestabilno vreme, sa kišom u subotu i sunčanim periodima u nedelju i utorak. Dnevne temperature biće u gornjim granicama proseka za prvu dekadu decembra, izuzev u nedelju, koja će u ovom periodu biti najtoplija da 12 stepeni. Najniža temperatura tokom dana biće izmerena u utorak i sredu, 6 stepeni.

Trenutna biometeorološka situacija nepovoljno će uticati na većinu hroničnih bolesnika . Savetuje se pridržavanje saveta lekara i redovno uzimanje terapije.Reakcije su moguće u vidu glavobolje i razdražljivosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.