Vremenska, agro i bioprognoza – 07.112017.

VIDEO K9: U našem gradu danas promenljivo vreme, a iz Republičkog hirometeorološkog zavoda upozoravaju na jak vetar koji će obeležiti današnji dan. U južnom Banatu može doći do udara olujne jačine.

0
385

Pored temperature od 15 stepeni koliko će biti danas, jak jugoistočni vetar duvaće brzinom do 8 m/s te doprineti subjektivnom osećaju hladnoće. Jutarnja temperatura iznosila je 7 stepeni, a vazdušni pritisak od 1016 mbar je pritiak koji je malo povišen u odnosu na normalu.

Oblačno sa kišom biće sutra. Jutarnja temperatura biće za stepen viša u odnosu na današnji dan, a vetar istog pravca, samo slabijeg inteziteta u odnosu na danas, duvaće brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak neće imati oscilacije, te će mirovati i iznositi 1016 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da od radova koji su aktuelni u voćnjacima u novembru i decembru jeste podizanje novih zasada, a što se tiče starih voćnjka, nema više berbe u njima.

 

U narednom periodu promenljivo vreme očekuje Novosađane. Oblačno sa kišom biće do četvrtka, a promenljivo oblačno do nedelje. Jutarnje temperature neće prelaziti 8. podeok. U narenom periodu brzina vetra biće u padu, te se njegova stabilizacija moze očekivati već kroz dva dana. Dan sa najvišom dnevnom temperaturom biće subota sa 13 stepeni, dok nam ostali dani donose ujednačene dnevne temperasturo od 12 stepeni Celzijusove skale.

Biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i psihičkim obolјenjima, kao i asmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u formi slabije koncentracije i pospanosti. U saobraćaju se preporučuje dodatni oprez.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.