Vremenska, agro i bioprognoza, 07.02.2019.

VIDEO K9: U našem gradu danas smena sunčanih i oblačnih perioda. Vikend pred nama biće pretežno vedar i topliji.

132

U Novom Sadu danas promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je -3 stepena, najviša dnevna 5. Slab jugoistočni vetar duva brzinom do 1 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1022 mbar.

Sutra će u Novom Sadu biti pretežno sunčano. Jutro u minusu do 1 stepena, do 8 stepeni u najtoplijem delu dana. Slab južni vetar duvaće brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak i sutra povišen, 1023 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo podsećaju ratare da je, čim to vremenske prilike dozvole, potrebno primeniti neophodne agrotehničke mere i pripremiti zemljište za februarsko prihranjivanje useva.

U našem gradu u narednih 5 dana promenljive vremenske prilike. Tokom predstojećeg vikenda očekuje nas dosta sunčanih intervala, a u nedelju i temperature iznad proseka za prvu dekadu februara u Novom Sadu. U ponedeljak, uz pojačan vetar, stiže naoblačenje sa kišom. Pretežno oblačno, ali bez padavina biće u utorak i sredu. Nedelja iponedeljak će sa 12 stepeni biti najtopliji dani u ovom periodu, dok će sa 3 stepena najhladnije biti u sredu.

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se u jutarnjim satima izvestan oprez savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.