Vremenska, agro i bioprognoza, 05.10.2016.

VIDEO K9: Danas je u našem gradu promenjivo oblačno i hladno. Sutra nas, prema prognozama, očekuje kiša, a do nedelje će biti bez padavina, uz povremene sunčane periode.

359

U Novom Sadu danas hladno vreme sa padavinama. Jutarnja temperatura iznosila je 9 tokom dana do 13 stepeni. Vetar je pojačan severozapadni, brzine do 6m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1010 mbar.

Sutra će u će u Novom Sadu biti pretežno oblačno sa mogućom mestimičnom kišom. Jutarnja temperatura biće 4 stepena, a maksimalna dnevna do 13. Duvaće severozapadni vetar brzine do 5m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da je od povrtarskih radova na otvorenom polju, trenutno je aktuelna i setva spanaća i crvenog luka.

U narednih pret dana očekuje nas promenljivo vreme, sa smenom sunčanih i oblačnih perioda. Kišu nam meteorolozi najavljuju za sutra i u ponedeljak. Jutra će biti hladna, a i tokom dana temperature će biti ispod proseka za oktobar u našem gradu. Najtoplije će u ovom periodu biti u nedelju, 15 stepeni, dok će ostalim danima dnevna temperatura biti ujednačena i neće prelaziti 13 podeok.

Biometeorološke prilike mogu nepovoljno uticati na sve hronično obolelih.Naročit oprez savetuje se astmatičarima,cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima.reumatski bolovi,razdražljivost i pospanost su mogući kod osetljivih osoba.preporučije se odevanje u skaldu sa očekivanim termičkim uslovima.U saobraćaju neophodna dodatna opreznost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.