Vremenska, agro i bioprognoza, 05.09.2017.

VIDEO K9: U našem gradu danas pretežno sunčano. Slične vremenske prilike, sa temperaturama u granicama proseka za ovo doba godine, očekuju nas, prema najavama meteorologa i u narednim danima.

0
348

U Novom Sadu danas pretežno sunčano. Jutro je osvanulo uz temperaturu od 10 stepeni, tokom dana do 23. Duva slab zapadni vetar brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak je dosta povišen u odnosu na normalu i iznosi 1020 mbar.

I sutra u našem gradu pretežno sunčano, uz blagi porast dnevne temperature. Jutarnja će iznositi 12, dok će se tokom dana živa u termometru popeti do 26. podeoka. Duvaće slab vetar zapadnog pravca, brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak iznosiće 1016 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da visoke temperature u proteklom periodu nepovoljno utiču na kvalitet pojedinih voćnih vrsta.

Narednih pet dana se ne očekuju značajnije promene vremena, osim u četvrtak, kada će be biti uslova za slabu kišu u toku popodneva. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od 12 do 16 stepeni. Dan sa najnižom dnevnom temperaturom biće nedelja sa 20 stepeni, dok će najtoplije biti u subotu, 26 stepeni.

Usled pobolјšanja biometeoroloških prilika većina hroničnih bolesnika i meteoropata osetiće smanjenje tegoba. Izvestan oprez se savetuje nervno labilnim osobama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.