Vremenska, agro i bioprognoza, 05.07.2016.

VIDEO K9: Danas je u Novom Sadu pretežno vedro i toplo vreme. Za sutra nam meteorolozi najavljuju osveženje sa pljuskovima i grmljavinom u popodnevnim satima.

199

U našem gradu danas je pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura iznosila je 16, a najviša dnevna 29 stepeni. Duva umeren jugoistočni vetar brzine do 3m/s. Vazdušni pritisak je iznad normale i iznosi 1009 mbar.

U sredu su mogući pljuskovi sa grmljavinom u drugom delu dana. Temperature će biti za koji stepen niže i kretaće se od jutarnjih 17, do maksimalnih 27 stepeni. Umeren do pojačan severozapadni vetar brzine do 5 m/s doneće nam dodatno osveženje. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1006 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo kažu da je u toko sazrevanje vrlo ranih i ranih sorta vinove loze koje će potrajati u naredne dve nedelje. Vinogradari treba da obrate pažnju na površinsku obradu zemljišta i reaguju hemijskim preparatima u slučaju pojave bolesti vinove loze.

U nedelji pred nama očekuje se pretežno sunčano i suvo vreme. Izuzetak je sreda, kada su u popodnevnim časovima mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura vazduha su u granicama prosečnih vrednosti za mesec jul u Novom Sadu i kretaće se od 26 stepeni u četvrtak, do 28 stepeni u subotu.

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa disajnim i srčanim tegobama. Moguće meteoroptske reakcije su nervoza, reumatski bolovi i glavobolјa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here