Vremenska, agro i bioprognoza, 03.10.2018.

VIDEO K9: U Novom Sadu danas i do kraja sedmice, pretežno sunčano vreme. Očekuju nas hladna jutra i dnevne temperature u granicama proseka za oktobar u našem gradu.

197

Danas u Novom Sadu pretežno sunčano i suvo vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 4 stepena, maksimalna dnevna do 19. Slab zapadni vetar duva brzinom do 3m/s. Vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1022 mbar.

Sutra će biti pretežno sunčano u našem gradu. Jutarnja temperatura iznosiće 6 stepeni, najviša dnevna 19. Duvaće slab severozapadni vetar brzinom do 3m/s. Vazdušni pritisak povišen, 1029 mbar.

Iz Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo navode da je u toku berba kasnih sorti jabuka, krušaka i dunje. U toku i nakon faze opadanja lišća, potrebno je izvršiti neophodne agrotehnike mere i pripremu zemljišta za prezimljavanje.

U narednih pet dana u Novom Sadu pretežno sunčano vreme. Jutra će biti hladna, u donjim granicama proseka za prvu dekadu oktobra. Tokom dana će najsvežije biti sutra, 19 stepeni, dok će ostalih dana u ovom periodu maksimalne dnevne temperatura biti ujednačene i neće prelaziti 22. podeok.

Povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima. Oprez se savetuje osobama sa labilnim nervnim sistemom i varirajućim krvnim pritiskom. Reakcije su moguće u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.