Vremenska agro i bioprognoza 03.07.2014.

VIDEO K9: Danas u Novom Sadu uglavnom sunčano sa dužim sunčanim intervalima. Sutra očekivana jutarnja 17 maksimalna dnevna 26.

413

Jutros je u našem gradu izmereno 13 stepeni, a do kraja dana očekuje nas maksimalnih 28 stepeni. Iako je danas nešto toplije u odnosu na juče, vreme je prijatno jer duva umeren vetar jugoistočnog pravca.

Vazdušni pritisak u porastu u odnosu na juče, ali i dalje snižen za koji milibar.

Tokom noći očekuej nas rast vlažnosti vazduha, što bi tokom noći i u ranim jutarnjim satima moglo usloviti slabu kišu ponegde sa jakim pljuskovima.  Vetar severozapadni umerenog intenziteta brzine do 5 m/s.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo savetuje poljoprivrednike ratare da najkasniej od 5. jula završe presejavanje oštećenih useva. Do tada treba obaviti međurednu kultivaciju čime će se povećati dotok kisonika do korena i smanjiti vlažnost vazduha.

U narednim danima očekuje nas sunčano i uglavnom vedro vreme uz moguće letnje pljuskove. Jutarnje temperature u intervalu od 13 do 19, maksiamlne dnevne od 28 do 34 koliko nas očekuje u ponedeljak.

Očekuju se povoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika, izuzev srčanih kojima se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i glavobonje. Zbog povećanog UV zračenja neophodna je adekvatna zaštita i izbegavanje direktnog izlaganja suncu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.