Vremenska, agro i bioprognoza – 01.12. 2017.

VIDEO K9: Poslednjeg radnog dana ove sedmice, ali prvog dana decembra meseca u našem gradu oblačno vreme sa kišom, uz vetar slabijeg inteziteta.

0
343

Oblačno sa kišom danas u našem gradu. Jutarnja temperatura iznosila je 1 stepen, tokom dana do 5. Slab severoistočni vetar duva brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak danas je povišen u odnosu na normalu i iznosi 1012 mbar.

Promenljivo oblačno vreme biće sutra. Jutarnja temepratura će iznositi 0 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti 2 stepena. Slab severozapadni vetar duvaće brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak biće povišen i u odnosu na današnji dan iznosiće 1019 mbar.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo navode da trenutni vremenski uslovi odgovaraju većini voćnih vrsta. Kod jabučastih, ali i drugih koštičavih kao i jagodastih vrsta potrebno je uraditi takozvano “plavo prskanje”.

 

Vikend pred nama obeležiće prvi sneg koji nam meterolozozi najavljuju za nedelju. Jutra hlada, sa temperaturama u intervalu od -3 stepena, maksimalna jutarnja u narednom periodu iznosiće 2.

Padavina neće biti, a povremenih sunčanih intervala možemo očekivati od ponedljka. Dan sa najanižom dnevnom temperaturom biće nedelja sa 1 stepen, dok će dani sa najvišom dnevnom temperaturom biti utorak i sreda sa 4 stepena.

Očekivana promena biometeoroloških prilika neće prijati osetlјivim osobama. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje zbog očekivanog zahlađenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.