Vremenska, agro, bioprognoza: 31.03.2015.

VIDEO K9: Danas u našem gradu, nakon vedrog prepodneva, poslepodne naoblačenje. Sutra nas očekuje sunčano vreme tokom većeg dela dana.

364

Danas u našem gradu promenljivo vreme, sa više sunčanih intervala pre podne i naoblačenjem u drugom delu dana. Vetar umeren do pojačan, jugozapadni. Jutarnja temperatura vazduha 4, dok maksimalna dnevna neće preći 13 podeok. Vazdušni pritisak iznosi 1003 milibara.

Sutra će biti pretežno vedro i sunčano vreme. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Očekivana jutarnja temperatura biće 8, a maksimalna dnevna 14 stepeni. Vazdušni pritisak iznosiće 1003 milibara.

U Institutu za krmno bilje kažu da su ozime leguminoze u dobrom stanju, i da su trenutno u fazi grananja i intenzivnog porasta. Stočni kelj se nalazi pred fazom butanizacije i treba obratiti pažnju na pojavu štetnih insekata, pre svega sjajnika.

U sredu će biti pretežno vedro i sunčano vreme. Novo naoblačenje stiže nam u četvrtak u drugom delu dana. U petak pretežno sunčano i za koji stepen hladnije u odnosu na prethodni period. U subotu nakon tmurnog i kišovitog prepodneva, poslepodne razvedravanje uz dosta sunčanih intervala. Drugog dana vikenda očekuje nas vedro i sunčano vreme.

Najhladniji dan u narednih pet dana biće subota sa maksimalnih 10 stepeni, a najtoplija sreda, kada će živa u termometru dostići 14 podeok.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost i promenljivo raspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.