Vremenska, agro, bioprognoza: 13.03.2015.

VIDEO K9: U našem gradu danas tmurno i kišovito vreme. Vikend pred nama biće vedar, a u nedelju nas očekuju i prave prolećne temperature.

442

U našem gradu danas tmurno i kišovito vreme. Vetar umeren severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha 3, dok maksimalna dnevna neće preći 7 podeok. Vazdušni pritisak iznosi 1008 milibara.

Sutra nas nakon oblačnog prepodneva očekuje razvedravanje. Duvaće slab jugozapadni vetar. Očekivana jutarnja temperatura biće 5, a maksimalna dnevna 9 stepeni. Vazdušni pritisak iznosiće 1018 milibara.

U Institutu za krmno bilje kažu da je stanje na starim lucerištima zadovoljavajuće, a poljoprivrednici koji su obezbedili blagovremenu zaštitu od glodara razbacivanjem mamaka u aktivne rupe postigli su dobre rezultate. Biljke lucerke su okončale fazu mirovanja i započele regeneraciju, tako da na vreme treba vršiti tretiranje korova odgovarajućim herbicidima.

U subotu nas nakon oblačnog prepodneva očekuje razvedravanje sa dosta sunčanih preioda u drugom delu dana. U nedelju vedro sa temperaturama do 14 stepeni. Slično vreme zadržaće se i u ponedeljak. Novo naoblačenje stiže nam u utorak u drugom delu dana. U sredu oblačno vreme sa kišom koja se očekuje u večernjim časovima.

Najhladniji dan u narednih pet dana biće subota sa maksimalnih 9 stepeni, a najtoplija nedelja, kada će živa u termometru dostići 14 podeok.

Zadržava za period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeorološke situacije za hronične bolesnike, a naročito za cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promenljivo raspoloženje i pospanost. Preporučuje se dodatan oprez učesnicima u saobraćaju

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.