Vreme za jesenji ribolov

VIDEO K9: Bez obzira na promenljive jesenje vremenske prilike, temperatura vode još uvek nije niska i grabljivice su, na radost ribolovaca, ovih dana aktivne, naročito smuđ koji dobro grize, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

508

Smuđa ima i na kanalima, naveo je Jovanović, a sve češće se može upecati i štuka.

“Smuđ radi, oko Novog Sada, ko zna da ga peca, može i iz čamca, kažu moje kolege da svaki dan padne par komada tu negde nizvodno od Novog Sada i Sremskih Karlovaca. Uglavnom, riba radi. Bela riba malo se već udaljila. Ali i da napomenem, da se smuđ, malo zbog ovog opadanja vode, nije više u obali, povukao u malo veće dubine i tu ga treba tražiti”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Dobrog ribolova nema bez dobre opreme, naveo je Jovanović, koji je izrazio svoje nezadovoljstvo malim brojem izlagača za ribolovace u aktuelnoj sajamskoj ponudi. Nekih novina, ipak ima.

“Pojavila se nova vrsta štapova, Blu star se zove, sa prilično prihvatljivom cenom. Ima tu i fidera, ima meč štapova Blu star, pogledajte to, iznenadićete se koliko su ti štapovi dobri i koliko je to prihvatljiva cena, maltene za svačiji džep”, rekao je Jovanović. 

Jovanović je istakao da su stigli i najavljivani kalendari za 2018. godinu, do kojih koje će ribolovci moći da dođu jedino kupovinom ribolovačke dozvole u njihovom udruženju i biće besplatni.

“Ovaj kalendar sadrži sve novine u našem svetu, odnosno zabrane, kazne, nove vrste ponašanja u ribolovu i ograničenja na pojedine vrste, znači to je sada sve ove godine sistematizovano”, navode u Ribolovačkom savezu Vojvodine. 

Novi kalendar je edukativan i ima dosta inovacija, rekao je Jovanović, a pored svake vrste ribe označena je i visina kazne koju ribolovac plaća po primerku u slučaju njenog nezakonitog ulova.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.