Vreme posta – vreme ribokrađe

VIDEO K9: Vreme posta je i vreme intenzivne ribokrađe na našim vodama, ali i pojačanog rada ribočuvarske službe, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

320

Sneg je rasterao ribolovce sa obala naših reka i kanala, ali on za ribokradice ne predstavlja veliki problem, naročito u vreme posta, kada je povećana potražnja za ribom.

“U ovo doba godine to je uobičajena pojava. Tako ribočuvarska služba na Tamišu i Tisi i na rekama koje mi čuvamo upravo je ovih dana dobila nalog za pojačanu kontrolu imaju sada više vremena da se posvete mrežama i ribokradicama, s obzirom da je broj ribolovaca na obalama prilično mali u odnosu na neki letnji period. Odavde je već izdat jedan nalog da se dodatno kontroliše ribokrađa koja je na svim vodama, koja je sada vrlo aktivna jer je potražnja za ribom prilično velika, a i videli smo da je cena ribe prilično visoka u ribarnicama”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Za savesne ribolovce koji poštuju zakon iz Ribolovačkog saveza Vojvodine poručuju da im uskoro stižu ribolovne dozvole za narednu godinu.

“To su dozvole za one najrevnosnije koji će već 1. januara da izađu, ali znamo i da su čuvari voda Vojvodine u to doba izuzetno aktivni i da će opominjati, prema tome očekujemo da će biti spremne za distribuciju, još uvek nisu odštampane, još uvek su u Beogradu, ali eto mi ćemo se potruditi da ih odma prvi dan čim ih zadužimo pripremimo za distribuciju već odmah narednog dana”, naveo je Jovanović.

On je podsetio da će ribolovne dozvole biti u prodaji od 26. decembra, po ceni nešto višoj u odnosu na prethodne godine, ali uz uobičajene popuste i kupovinu na rate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.