Vreme jedne mladosti

VIDEO K9: Dvadeset peti maj u Srbiji odavno prolazi bez pompe i uz tek poneki jugonostalgični naslov, saopštenje, okupljanje. U Novom Sadu to je datum koji obeležavaju Veterani omladine i uz dobro druženje evociraju uspomene na dane mladosti.

0
39

U susret nekadašnjem prazniku mladih, Veterani omladine u Novom Sadu su, u sredu, desetu godinu za redom organizovali druženje na kome su evocirali sećanja na Dan mladosti.

Više od četrdeset veterana omladine su u ambijentu restorana na igralištu FK Kabel uz dobro druženje, sećajući se svoje razorene Domovine, njenih simbola i vrednosti koje su socijalističku Jugoslaviju činile posebnom u planetarnim okvirima.

Bilo je to vreme, kazao je Panić, u kojem su imali srećnu mladost kakvu bi želeli da danas imaju i njihova deca, unuci i ostali građani. Omladina, kako kažu, mora da ima svoju ulogu, zadatke i posebno mesto u izgradnji društva.

Skup je počeo odavanjem pošte tragično nastradaloj mladosti i drugim žrtvama u masakrima 3. i 4. maja u Beogradu i Mladenovcu, kao i preminulim kolegama koji su stvarali tradiciju okupljanja veterana omladine povodom Dana mladosti. Odavanje pošte je propraćeno pesmom “Što te nema”. Nisu zaboravljene ni Internacionala i himna Hej Sloveni, koja i danas izaziva posebne osećaje u veteranima. Završnicu protokolarnog dela je obeležila pesma “Rekvijem” velikog umetnika ove, a i potonjih generacija, Đorđa Balaševića. Nije izostalo ni fotografisanje, za uspomenu na jubilarno druženje Veterana omladine u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.