Vrelo leto za vatrogasce

VIDEO K9: Samo u Srbiji ovog leta registrovano je, prema podacima MUP-a, više od 850 požara na otvorenom. Pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju vatrenih stihija pomažu dobrovoljna vatrogasna društva, među kojima su i vatrogasci Petrovaradina koji su pre nedelju dana gasili požar na Mokroj gori.

0
26

Požari koji ovog vrelog leta pustoše delove Turske, Grčke, Makedonije i drugih zemalja, nisu zaobišli ni našu zemlju.

Poslednji veći, na deponiji u Vinči je ugašen i stavljen pod kontrolu, a pre toga je gorelo i povremeno gori po zapadnoj Srbiji, Pčinjskom okrugu, na Zlatiboru, Tari, Mokroj gori, gde su vatrenu stihiju gasili i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog duštva Petrovaradin.

Ova iskusta su od velikog značaja vatrogascima, navodi Pejački jer su imali priliku da gase požar na veoma nepristupačnom terenu.

Iz MUP-a je saopšteno da je iz Niša za Grčku upućeno 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila kako bi pružili pomoć svojim kolegama u gašenju desetina šumskih požara koji su zahvatili tu zemlju, među kojima su najozbiljniji u Mesiniji, u Varimpompiju, te na ostrvima Rodos, Kos i Evija, odakle se oko 500 srpskih turista premešta na bezbedne lokacije.

Ministar policije Srbije izjavio je da će insistirati na pooštravanju kaznene politike prema svima koji namerno izazovu požar, te apelovao na građane da ne idu u šumu sa otvorenim plamenom, da ne pali strnjiku, te da vode računa i o otpadu koji ostavljaju posle izleta i boravka u prirodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.