Vreli dani u Novom Sadu

VIDEO K9: Tropski talas zahvatio je čitavo Balkansko poluostrvo koje je poslednjih dana najtopliji deo Evrope. Cisterne sa vodom, klimatozivane prostorije i pune plaže obeležile su toplotni talas u našoj zemlji. Proverili smo kako se na ovoj vrućini snalaze Novosađani

0
20

Iza nas je mesec jun, tokom kojeg su u našoj zemlji merene temperature iznad višegodišnjeg proseka. Tropski talas zapljusnuo je čitav Balkan, koji je poslednjih dana najtopliji deo Evrope.

Dok pojedini građani leto i visoke temperature dočekuju raširenih ruku, drugi malo teže podnose ove tropske dane. Utočište i osveženje brojni sugrađani pronalaze na novosadskoj plaži Štrand ili u klimativozanim prostorima.

Podsetimo, još krajem maja građanima je upozorenje o opasnostima izlaganja jakom suncu uputilo Udruženju pacijenata obolelih od melanoma, kada su istakli da “koža pamti” i da treba voditi računa o svom telu tokom visokih temperatura.

Stručnjaci upozoravaju da treba zaštiti kožu od direktnog izlaganja sunčevim zracima, izbegavati najtopliji deo dana i sa sobom nositi flašicu vode.

Na pojedinim lokacijama u našem gradu postavljene su cisterne sa pijaćom vodom, kako bi građani u svakom trenutku mogli da se osveže.

Autobusi Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad uglavnom su klimatizovani, a na autobuskim stajalištima putnici traže kutak hlada.

Trgovi u našem gradu tokom najtoplijeg dela dana uglavnom su prazni, a naši sugrađani ponajviše uživaju u parkovima.

Maksimalna dnevna temperatura danas je u našem gradu visokih 38 stepeni, na betonu je znatno više, a osveženje bi nam, prema najavama moglo stići sutra kada će biti uslova za kišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.