Vrednost mentalnog zdravlja

VIDEO K9: Anksioznost, depresija, demencija, samo su neke od psihičkih tegoba koje muče ogroman broj naših građana. Jedan od načina sprečavanja pojave ovih tegoba je i zamena sistema vrednosti koji vlada u Srbiji, a koji je prisutan i u svetu, smatra psihijatar dr Jovan Marić.

0
275

U Srbiji su prema objavljenim podacima u porastu anksioznost, demencija, a naročito depresija, od koje boluje četiri stotine hiljada građana, dok se na psihičku teskobu žali čak svaki drugi srednjoškolac.

Svaki četvrti građanin Srbije u određenom periodu života imao je neku vrstu psihičke tegobe. Na pitanje da li postoje načini da se ovako poražavajuća slika mentalnog zdravlja nacije promeni, odgovara psihijatar dr Jovan Marić.

Statistika Svetske zdravstvene organizacije pokazuje da se svaka četvrta osoba na svetu tokom života suočava sa nekim od problema iz oblasti mentalnog zdravlja. U Srbiji, su ovi problemi šesti najveći zdravstveni problem, posle bolesti srca i krvnih sudova, malignih tumora, dijabetesa, opstruktivne bolesti pluća i povreda i trovanja. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.