Vrednost Bitkoina veća od 30.000 dolara

VIDEO K9: Vrednost kriptovalute bitkoin dostigla je rekordan nivo veći od 30.000 dolara.Bitkoin je tokom 2020. uvećao svoju vrednost za čak 300 procenata, a samo u poslednjih mesec dana za 50 posto.

0
22

Zbog rastuće pretnje inflacije potražnja za bitkoinima ne jenjava. Vrednost ove kriptovalute tokom prošle godine je porasla 300 posto, pa je tako u dolarima prvi rekord pao sredinom decembra, kada je za 1 bitkoin prvi put trebalo platiti više od 20 hiljada dolara.

Samo dve nedelje kasnije, tačnije juče u 13,20 h, pala je i granica od 30 hiljada dolara, a bitkoin je za nekoliko sati porastao i na 33 hiljade dolara.

Jedan od razloga za ubrzani i neočekivani porast vrednosti bitkoina, koji bi mogao da potraje do polovine januara, smatraju pojedini IT stručnjaci, jeste štampanje ogromne količine gotovine kako bi se “gasila vatra” krize izazvane pandemijom koronavirusa, pa je deo tog novca prešao i u kripto-investicije.

U prilog ovome ide i to što će se bitkoin, ali i još 549 kriptovaluta, pojaviti u novim indeksima na svetskim berzama početkom ove godine.

Treća stvar koja ide u prilog kriptovalutama je velika nesigurnost u svetu po pitanju ekonomije i oporavka nakon pandemije, pa investitori traže način kako da osiguraju svoju imovinu, prenosi Tanjug mišljenje IT stručnjaka.

Takođe, Odluka PayPal-a da od ove godine prihvati digitalne valute kao sredstvo plaćanja u maloprodaji, takođe ide u prilog očekivanjima da će vrednost kripto-tržišta nastaviti da raste.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.