Vrbica u Kovilju

VIDEO K9: Humanitarni vašar koji je u Kovilju organizovan na verski praznik Vrbica, posetio je u subotu i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

0
33

U Kovilju je, na Lazarevu subotu, održan vašar humanitarnog karaktera, u organizaciji meštana i Kulturne stanice „Kovilj“, u kojoj je organizovan bogat kulturno-umetnički program.

Manifestaciju je posetio i gradonačelnik Milan Đurić, koji je pre toga obišao manastir Kovilj gde je razgovarao sa Episkopom mohačkim Damaskinom. Đurić je tom prilikom naveo da je ovo prvi bazar koji su meštani kovilja organizovali povodom Vrbice u saradnji sa Kulturnom stanicom te izrazio nadu da će ovo okupljanje postati tradicionalno, naglasivši da je, od otvaranja krajem prošle godine do danas, programe te Kulturne stanice već videlo više od 1.000 posetilaca.

U ovoj Kulturnoj stanici, prema rečima glavne koordinatorke Violete Đerković, najveći deo programa posvećen je savremenoj interpretaciji kulturne baštine u koju su uključeni najmlađi i najstariji Koviljčani, ali i neki od najpriznatijih stručnjaka u ovoj oblasti koji zajednički pripremaju reminiscenciju dodolske povorke, uskršnjih i božićnih običaja, sakupljaju priče i sećanja koje će rezultirati priređivanjem izložbe i multimedijalne arhive raspoložive svim istraživačima kulturne baštine.

S obzirom na to da se u ovom mestu nalazi Dnevni boravak za korisnike sa teškoćama u razvoju ŠOSO „Milan Petrović“ i da je ovo veliki, prvenstveno dečji praznik, prema rečima organizatora, novac koji bude sakupljen na vašaru biće namenjen upravo deci koja ga koriste.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.