Vrbas: SNS juče vozao DS-ovce, a danas ih preveslao

Lokalni izbori u Vrbasu održani su danas, birališta su zatvorena na vreme i glasalo je više od 60% stanovnika Vrbasa. Niko se nije žalio ni da su ga tukli, a ni vozali... a Pajtić je izjavio da je, danas u Vrbasu, glas bio na prodaju i to po ceni od 5-8.000 dinara.

1529

Prvi, nezvanični, rezultati pokazuju da su najviše glasova osvojili SNS-ovci, zatim slede SPS-ovci, a treći su DS-ovci. Samo ove 3 stranke prešle su danas cenzus u Vrbasu.

Na izborima je učestvovalo još 5 lista, koje nisu prešle cenzus:  koalicija Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka, Pokret Dveri, kao i Grupa građana “Svi zajedno”.

[quote_box_center]Prvi, nezvanični, rezultati kažu sledeće:

1. SNS osvojio oko 40% glasova građana Vrbasa

2. SPS osvojio oko 24% glasova, a

3-DS osvojio oko 18%.[/quote_box_center]

U odnosu na prošle izbore 2009. godine broj glasova SNS-ovaca popeo se sa 13% na 40%, a DS-ovci su sa 38%, koliko su imali na izborima 2009. godine, pali na oko 18%.

U Vrbas su večeras stigle i glavešine stranaka: u ime SNS-a došao je Aleksandar Vučić, u ime SPS-a se pojavio Dušan Bajatović, a DS-ovce je došao da brani mr Bojan Pajtić

Aleksandar Vučić je naglasio da je ovo PETA ubedljiva pobeda SNS-ovaca u Vojvodini i predložio DS-ovcima da provere na izborima koga građani Vojvodine podržavaju.

mr Bojan Pajtić je uzvratio da su izbori u Vrbasu protekli u atmosferi nasilja i batinanja, hapšenja Ješića, koji je građane upozorio na opasnost od Aflatoksina i kupovine glasova. Izjavio je da je, večeras, glas u Vrbasu koštao od 5-8.000 dinara i najavio krivične prijave.

Dušan Bajatović je rekao da očekuje da će i u Vrbasu biti oformljena tzv. “velika koalicija”, odnosno, koalicija SNS-ovaca i SPS-ovaca.

Niko se danas u Vrbasu nije žalio ni da su ga vozali, a ni tukli… možda se, onda, danas građani Vrbasa i nisu baš tako lepo proveli…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.