Vrbas: Nismo ga tukli, samo smo ga vozali!

DS-ovci tvrde da su njihovog aktivistu SNS-ovaci kidnapovali i pretukli u prostorijama SNS-a u Vrbasu, dok SNS-ovci tvrde da ga nisu ni pipnuli, nego "samo odvezli do prostorija SNS-a u Vrbasu" i da nema govora o fizičkom napadu na njega.

3192

Ceo slučaj je prijavljen policiji, rekla je portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i zatražila brzu istragu.

Kako događaj opisuju DS-ovci?

Danilo Bobić, koji je, kako tvrdi, sinoć pretučen, za RTV je rekao da su ga naprednjaci nasilno stavili u automobil i odvezli do njihovih prostorija u Vrbasu, gde je kako kaže, zadobio oko pedeset udaraca u telo.

U DS-u su prethodno naveli da su nepoznati muškarci prvo provocirali njihove aktiviste koji su delili letke, a potom ih odveli u prostorije SNS gde su devojci pretili, a mladića tukli.

[quote_box_center]“Ova situacija danas gora je nego devedesetih i do sada je nezapaženo da se aktivisti drugih stranaka vode u prostorije stranaka na vlasti i da ih tamo biju”, naveo je zamenik predsednika DS Bojan Pajtić. On je rekao da su “počinioci ovih krivičnih dela u Vrbasu prepoznati, prijavljeni policiji i da DS očekuje da tužilaštvo postupi po službenoj dužnosti”.[/quote_box_center]

“Ukoliko ovo ne bude slučaj, mi ćemo podneti krivičnu prijavu protiv tužioca”, izjavio je Pajtić i optužio naprednjake da “nastavljaju praksu da dovode batinaške odrede svuda gde se održavaju lokalni izbori”

Funkcioner DS-a optužio je naprednjake da “nastavljaju praksu da dovode batinaške odrede svuda gde se održavaju lokalni izbori”

“DS neće dozvoliti da se nastavi zastrašivanje, maltretiranje i progon onih koji drugačije misle i usude se da učestvuju u kampanjama stranaka suprotstavljenih SNS”, zaključio je Pajtić.

A šta kažu SNS-ovci? 

Potpredsednik okružnog odbora SNS-a, Milan Milić, sve to negira. On tvrdi da se aktivista DS Danilo Bobić sam izdvojio iz grupe koja je delila letke, kako kaže, uvredljivog karaktera za naprednjake.

[quote_box_center]“Nikakve tuče niti tenzija na terenu nije bilo”, kaže Milić i dodaje da su aktivistu DS-a aktivisti naprednjaka “samo odvezli do prostorija SNS-a u Vrbasu” i da nema govora o fizičkom napadu na njega.[/quote_box_center]

A zašto?

Pa.. opasna je stvar ta politika… a u opštini Vrbas sutra su lokalni izbori… 

Mesta je malo, a konkurencija velika… naime, Skupština opštine Vrbas ima 36 mesta, a na osam izbornih lista nalazi se 257 kandidata.

Na izborima će učestvovati:

1. lista koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvene Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara,

2. zatim lista koju predvodi Srpska napredna stranka,

3. lista predvođena Demokratskom strankom na kojoj su i Ujedinjeni regioni Srbije, pa

4. koalicija Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

5. Demokratska stranka Srbije sa svojom listom,

6. Srpska radikalna stranka, zatim

7. pokret Dveri, kao i

8. Grupa građana “Svi zajedno”.

[quote_box_center]Valja se izboriti za pobedu… a i… kako bi drugačije bili u skladu sa onom pravom srpskom: “… bilo je lepo… i tukli smo se…”[/quote_box_center]

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.