Vrati prirodi – posadi drvo

VIDEO K9: Evropska unija odlučila je da posadi 20.000 stabala u nepošumljenim delovima Vojvodine, kažu u novosadskom EU Info kutku, koji uskoro kreće sa realizacijom, projekta "Vrati prirodi - posadi drvo".

156

Organizatori akcije pod nazivom “Vrati prirodi – Pridruži se i posadi drvo”, koja je medijski promovisana ovog leta, uskoro će početi i da je sprovode.

Jedan od suorganizatora akcije ozelenjavanja Vojvodine je i EU Info kutak u Novom Sadu, koji je deo info mreže delegacija Evropske Unije u Srbiji.

“To nam je nekako centralna akcija do kraja godine. Ta akcija je veoma značajna i možda jedna od najbitnijih što se tiče zaštite životne sredine zato što je delegacija Evropske Unije odlučila da posadi 20 000 stabala u one delove Vojvodine koji su najmanje pošumljeni”, rekla je Duška Latas iz EU Info kutka Novi Sad.

Ideja ove akcije je, prema njenim rečima, zaštita životne sredine i približavanje standardima Evropske Unije, a zainteresovani građani mogu da se prijave radi učešća u sadnji drveća.

“Takođe, trudimo se da organizujemo što više događaja koji mogu biti korisni za lokalnu zajednicu, za naše sugrađane i da ostvarujemo sve jače veze sa nekim organizacijama i institucijama koji su važni za civilno društvo”, kazala je Latas.

EU Info kutak na Bulevaru Mihajla Pupina, kako je navela, otvoren je za sve građane koji imaju pitanja u vezi sa Evropskom Unijom i njenim institucijama, kao i odnosima EU i Srbije. Saradnja je, prema njenim rečima, moguća sa svima onima koji se obrate EU info kutku i imaju zajedničke ideje i ciljeve.

“Imamo redovnu saradnju sa pokrajinom i sa gradom. Prosto, to su neke od najvažnijih institucija s kojima moramo da sarađujemo i zbog prirode posla, ali i inače ako imamo neku ideju koja se podudara i koja je dobra za obe institucije. Rado ih ostvarujemo. Takođe, sa svim komšijama na primer u ulici što je isto značajno. Sa galerijom BelArt vrlo često sarađujemo tako da nismo usko fokusirani na, politiku ili na određene teme, navela je ona.

Latas je dodala da u ponedeljak, 25. novembra, u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom i Crnom kućom, organizuju i projekciju pet kratkih austrijskih filmova, a predstavnici Austrijskog kulturnog foruma razgovaraće sa organizacijama kulture u našem okruženju u cilju saradnje na kulturnom planu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.