Vraćaju sjaj dunavskoj lepotici

VIDEO K9: Članovi UGRIP-a Udruženja "3D svet" i ove godine nastavljaju sa akcijama čišćenja Petrovaradinske tvrđave. Prvu su imali pre desetak dana, kada su sa dela tvrđave odstranili oko 700 kilograma divljeg rastinja.

0
382

Volonteri UGRIP-a su u poslednje tri godine izneli su preko 100 tona smeća sa nadzemlja i iz podzemlja Petrovaradinske tvrđave.

Iz organizacije najavljuju da će u ovoj godini njihove akcije biti usmerene na čišćenje divljeg rastinja i žbunja čije korenje uništava nadzemlje i podzemlje tvrđave. Akcije će realizovati u saradnji sa Gradskim zelenilom sa kojim su, prema rečima Šurbanovića, napravili preliminarnu poslovno-tehničku saradnju.

“Zajedno ćemo sada znači ove godine, pošto je ina godina u duhu kulturnog i duhovnog nasleđa, upravo krenuti da radimo na ‘češljanju’ te naše stare dame, da bi od nje napravili dunavsku lepoticu, tako da je, zapravo, ove godine, da kažem, objavljen rat svom tom kiselom drveću, rastinju i svemu onom što se nalazi na našoj tvrđavici zbog čega je nemoguće videti te njene prave obrise”, kazao je Leon Šurbanović, osnivač Udruženja 3D svet.

On je istakao podršku koju su za svoje akcije dobili od ovog gradskog javno komunalnog preduzeća.

Potrebne su decenije da bi tvrđava bila dovedena u zadovoljavajuće stanje, tvrdi Šurbanović, ali bi taj posao, zahvaljujući volonterskom servisu, mogao biti obavljen mnogo brže. Građani zainteresovani za učešće u ovim akcijama mogu da se prijave i putem sajta volonter.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.