Vraćaj auto, jesi li ti normalan!

0
57

Nevreme sa povremeno jakim vetrom i obilnim padavinama koje je sinoć protutnjalo Novim Sadom izazvalo je pravi haos u gradu.

Sugrađani su našoj redakciji slali snimke i slike poplavljenih saobraćajnica, svojih i dvorišta vrtića, vozača i saputnika koji su spas potražili na krovovima automobila, ali i onih koji su, uprkos upozorenjima policije, pokušavali da se probiju poplavljenim ulicama.

Gradskoj upravi za inspekcijske poslove prijavljena su 52 slučaja otežanog kretanja putničkih motornih vozila u većem broju ulica, devet prijava poplava u podrumskim prostorijama, tri prijave za oborena stabla i jednu za oboreni stub elektrodistribucije, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Dodaju i da su sve nadležne gradske službe aktivno radile na rešavanju problema građana, a na terenu je, tokom cele večeri bio i gradonačelnik Milan Đurić.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti dispečaru Gradske uprave za inspekcijske poslove, pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs.

Ispod podvožnjaka u Kisačkoj, Temerinskoj  i Partizanskoj ulici gde je velika količina vode onemogućila saobraćaj postavljena je saobraćajna signalizacija i uspostavljeno dežurstvo saobraćajne policije. Ponovno odvijanje saobraćaja omogućeno je oko ponoći u Temerinskoj i Kisačkoj, a nešto kasnije i u Partizanskoj, ulici u kojoj su noćas, po pozivu policije, intervenisali i vatrogasci-spasioci.

Vatrogasno-spasilačka brigada noćas je imala više od 20 intervenicija na koja su izašli sa više od 30 vozila i 20 pumpi za ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma i suterena, na čemu su angažovani i danas.

Na terenu su noćas bile dežurne službe svih nadležnih gradskih preduzeća, radnici Šajkaške, pripadnici Vatrogasnog Saveza Grada Novog Sada, Saobraćajne policije, Žandarmerije i Hitne pomoći.

U Novom Sadu je od jutros, prema saopštenju iz Kabineta gradonačelnika, situacija na terenu stabilna, saobraćaj se neometano odvija u svim delovima grada i sve gradske službe normalno funkcionišu. Pojačanim kapacitetom radi se na uklanjanju preostalog blata sa saobraćajnica i vode iz podrumskih prostorija, ekipe Gradskog zelenila obilaze teren, a radnici Čistoće, gde je to potrebno, vraćaju u funkciju podzemne kontejnere.

Iz MUP-a je saopšteno da su njihovi pripadnici, zbog posledica padavina, intervenisali su na teritoriji Grada Novog Sada, kao i u Beočinu, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

Osim u Partizanskoj ulici u našem gradu, vatrogasci-spasioci evakuisali su i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata. U Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala. Trenutno nema ugroženih lica, a pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.