Vozom za Kinu

VIDEO K9: Predsednik pokreta obnovine Kraljevine Srbije Žika Gojković ocenio je da je novootvorena teretna železnička linija između Kine i Srbije dobra vest. ali da je potrebno vreme kako bi se pokazalo da li će ona biti efikasna.

0
98

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, je izjavila pre izvesnog vremena da je uspostavljena prva železnička linija između Srbije i Kine.

Prvi teretni voz krenuo je iz kineskog grada Đinana. Otvaranje ove železničke kargo linije, kako je rekla, stvara mogućnosti za sve privrednike iz Srbije, ali i regiona, da mogu svoju robu da izvoze na kinesko tržište, kao i da uvoze potrebnu robu iz Kine, jer je železnički transport mnogo isplativiji.

Kako gleda na mogućnost da se sada roba transportuje iz i za Kinu i da li je to isplativo domaćoj provredi, pitali smo predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žiku Gojkovića

Frekventnost nove linije će zavisiti od interesovanja kako kompanija iz Kine koje rade na našem tržištu, tako i kompanija iz Srbije koje sarađuju sa Kinom. U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podsetili su da je Srbija ranije imala železničku teretnu liniju za Kinu, ali da je ona bila ukinuta.

Inače otvaranje kargo linije je logičan sled aranžmana koji su doprineli implementaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji koji su podržani kineskim zajmovima i kreditima, a kako bi u sklopu razvijanja infrastrukture pomogli Kini da plasira svoju robu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.