Vozom preko novog Žeželjevog mosta

VIDEO K9: Železnički saobraćaj na Žeželjevom mostu biće pušten u redovan rad 6. aprila, najavio je danas predsednik predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. On je sa ministarkom građevinarstva i saobraćaja Zoranom Mihajlović obišao gradilište novog drumsko železničkog mosta do kojeg su su stigli vozom koji je prešao preko mosta, prvi put posle 19. godina od kada je porušen u NATO agresiji.

0
331

Za nekoliko meseci, uz zajedničku koordinaciju sa Gradom Novim Sadom, na Žeželjevom mostu mogao bi biti pušten i drumski saobraćaj, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je podsetio i da je u toku realizacija rekonstrukcije pruge od Novog Sada do Beograda u dve deonice.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je navela da će za nekoliko dana u redovan rad biti pušten železnički saobraćaj.

“Ovaj most nalazi se na važnom koridoru, odnosno na Koridoru 10. Srbija je zemlja koja želi da bude na najefikasniji način povezana sa svim zemljama u okruženju, a sebe vidi kao centralnu zemlju Zapadnog Balkana. Mi smo na putu ka Evropskoj uniji, i u tom smislu ispunjavamo svoje obaveze, a sve to radimo za naše građane, da bi naša ekonomija rasla, i da budemo u redu modernih razvijenih zemalja”, naglasila je Mihajlović.

Od 50 miliona evra, Evropska unija sufinansirala je izgradnju mosta sa 40 miliona evra, a tu spada i novac opredeljen za izgradnju pristupnih puteva, gde je od četiri miliona evra, EU izdvojila tri miliona.

Komesarka Evropske unije za transport Violeta Bulc istakla je zadovoljstvo ovom činjenicom i poručila da je Zapadni Balkan sada na mapi povezanosti, te da je na Srbiji i drugim zemljama da odluče kojom brzinom će ući u Evropsku uniju i iskoristiti pogodnosti najveće ekonomije na svetu.

Obilasku gradilišta su prisustvovali i komesarka Evropske unije za transport Violeta Bulc, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, gradonačelnik Novog Sada, kao i predstavnici kompanija koje učestvuju u projektu izgradnje Žeželjevog mosta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.