Vožnja biciklom zimi – moguće je

VIDEO K9: Oni koji nemaju sreće, pa im auto ne upali ili pak auto i nemaju, prinuđeni su da i po ovakvom vremenu koriste bicikl. Naravno tu su i oni koji su ljubitelji vožnje bicikla, ali zima ima svoja pravila vožnje, kažu u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.

0
920

Voziti bicikl zimi, po snegu i poledici baš i nije najpametnije. Ali za one koji vole vožnju bicikla, ili pak su prinuđeni da koriste ovo prevozno sredstvo, postoje tri zlatna pravila.

“Nema naglih skretanja, pokreta, kočenja i nema velike brzine, to su stvari koje su najprirodnije. Što se tiče oblačenja, treba zaštiti ruke, nos, usta uši, glavu i sve ostalo. Pokušajte da ne pretarate sa oblačenjem, preznojićete se i biće vam loše, a sve ostalo je isto kao i kada idete peške, samo što se na biciklu brže zagrejete””, rekao je Marko Trifković iz Udruženja građana “Novosadska biciklistička inicijativa”.

U Udruženju Novosadska biciklistička inicijativa podsećaju da zimi ranije pada mrak, te da bicikl treba dobro osvetliti, kao i postaviti blatobrane, redovno podmazivati lanac i spustiti pritisak u gumama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.