Vožnja autobusom na 35 stepeni

VIDEO K9: Tropske vrućine Lucifera ne jenjavaju u Srbiji, što vožnju gradskim prevozom čini prilično neugodnom, naročito ukoliko vozilo nema klima uređaj. Žalbe građana na društvenim mrežama zbog toga su svakodnevne, a neke su pristigle i u našu redakciju. Kako bi proverila situaciju na terenu, naša ekipa upustila se u avanturu putovanja javnim prevozom od Novog Naselja do tržnog centra na Sentandrejskom putu.

0
32

„Zar je humano poslati ovakav autobus na plus 40?“ „Svaka čast vozačima GSP u kakvim uslovima rade. Mi uđemo u bus na 20 – 30 minuta, a oni su tu 8h“, samo su neki od brojnih pritužbi i komentara sugrađana na društvenim mrežama kada je reč o vožnji gradskim autobusom bez klime tokom tropskih vrućina ovih dana.

Žalbe su pristigle i u našu redakciju, pa je naša ekipa odlučila da proveri kakvo je stanje na terenu.

Naša ekipa je odlučila da isproba usluge ovog preduzeća i to na linijama na koje su se sugrađani najviše žalili, od Novog naselja do Sentandrejskog puta. Na Novom naselju su ušli u neklimatizovaanu devetku, a ni u Šafarikovoj nisu imali više sreće te su morali putovati sedamnaesticom bez klime. Ljubazni vozač na ovoj liniji je maloj deci nudio rashlađenu vodu, a olakšavajuća okolnost su bili svakako i otvoreni prozori te se na ljubaznost vozača nismo mogli požaliti.

Među našim sugrađanima bilo je i onih sa više razumevanja, koji su zadovoljni gradskim prevozom.

Iz Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća su nam u odgovoru na ovo pitanje odgovorili da je tokom letnjeg reda vožnje radnim danima za prevoz angažovano 178 autobusa, a nabavkom novih vozila značajno je smanjena starost voznog parka i povećan broj klimatizovanih autobusa.

Kako su naveli, trenutno 173 vozila u voznom parku JGSP „Novi Sad“ imaju ugrađenu klimu i dodali da je taj broj dovoljan da se građanima obezbedi kvalitetan prevoz u letnjim mesecima.

Međutim, takođe su naglasili i kako su autobusi stalno u eksploataciji, dešavaju se kvarovi i u saobraćaj moraju da budu uključivana rezervna, neklimatizovana, starija vozila, za koje postoje tehnički problemi ugradnje klime, ali da stručne službe preduzeća ulažu maksimalno napora da se kvarovi što brže otklone i da takvih izmena bude što manje, a potpuna obnova voznog parka rešiće ovaj problem.

Takođe su podsetili sugrađane da je proteklih godina JGSP „Novi Sad“ obnovio više od polovine voznog parka, a uz pomoć Grada Novog Sada obnova je nastavljena, tako da je ove godine uspešno završena nabavka 10 električnih autobusa, koja treba da budu isporučena početkom 2023.

Takođe navode da proces rada u u ovom preduzeću predviđa dnevni raspored na  linije u skladu sa  prevoznim potrebama, kapacitetima i strukturama vozila, pa se u skladu sa tim  klimatizovani autobusi raspoređuju na gradske, prigradske i međumesne linije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.