Vozilo Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine

VIDEO K9: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine dobio je danas ključeve namenskog vozila za prikupljanje krvi na terenu, koje je za ovu ustanovu obezbedila pokrajina.

284

Ključeve namenskog vozila za prikupljanje krvi na terenu predstavnicima Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine ururčio je predsednik Pokrajinske vlade, koji je tom prilikom istakao da su dobrovoljni davaoci krvi moderni heroji današnjice.

Reč je o namenskom vozilu za prikupljanje krvi sa četiri stolice za dobrovoljne davaoce i pet mesta za članove terenske ekipe, za koje je Pokrajinska vlada izdvojila 45 miliona dinara.

„Danas, na Vidovdan, pokazali smo humanost na delu. Ovo namensko vozilo omogućiće da dobrovoljni davaoci krvi širom Vojvodine, u savremenim uslovima, na adekvatniji način izvrše svoju misiju koja predstavlja moderni heroizam današnjeg doba – da daju krv“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je podsetio na velika ulaganja pokrajine u zdravstveni sistem poslednjih godina, kao i na rekonstrukciju Klinike za kardiologiju u Sremskoj Kamenici, u okviru koje je u četvrtak puštena u rad i nova angio-sala, te najavio da od ponedeljka kreće nova akcija preventivne kontrole u svim mestima širom Vojvodine u borbi protiv raka dojke.

Ovom prilikom Mirović je uručio i zahvalnice dobrovoljnim davaocima krvi, koji su krv dali više od 100 puta.

Vozilo za prikupljanje krvi na terenu, prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Zorana Gojkovića, predstavlja nešto najsavremenije u našoj zemlji, jer omogućava ono što Zavod za transfuziju krvi Vojvodine do sada nije imao, a to je mogućnost da se na jednom mestu, u dužem vremenskom periodu, krv prikupi, na licu mesta obradi, skladišti prema najvišim standardima i na bezbedan način transportuje do centralne baze krvi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.