Vozačima JGSP obećano povećanje plata

VIDEO K9: Nakon sastanka s predstavnicima grada, vozačima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad obećano je povećanje plata. Podsetimo, radnici su najavili obustavu rada za prošli ponedeljak, zbog, kako kažu, loših uslova rada i malih zarada, a nakon ovog obećanja odustali su od štrajka.

0
67

Od štrajka koji su najavili za prošli ponedeljak, nezadovoljni radnici JGSP-a su odustali jer im je na sastanku s predstavnicima Grada obećano da će njihov osnovni zahtev biti ispunjen. A zahtevaju samo jedno – povećanje plata, kaže predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u JGSP-u koji kao vozač gradskog autobusa radi u ovom preduzeću već 12 godina.

Sindikat je insistirao da povećanje dobiju vozači, ljudi iz tehničkog sektora i kontrolori, oni koji, prema rečima Andrića, najviše rade, a najmanje su plaćeni.

Trenutno radi 622 vozača, a prema nekim stručnim procenama, kako je rekao Andrić, trebalo bi da ih je za oko 50 više. Mnogi od njih nemaju ugovor za stalno.

Andrić ističe da je posao vozača jako odgovoran i kompleksan i zahteva maksimalnu koncentraciju. Vozači započinju svoje smene u 3 ili 4 sata ujutru, a zbog toga što ih nema dovoljno, rade prekovremeno po šest dana nedeljno, a često ih, kako je rekao, po dolasku na posao dočekaju i problemi sa neispravnim vozilima.

Sve je to, uz niske zarade, navodi Andrić, dovelo do nezadovoljstva vozača koji neretko i napuštaju ovo preduzeće, a utiče, kako je istakao, i na kvalitet same usluge koju pruža JGSP.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.