Vozači, oprez tokom vikenda!

VIDEO K9: Zbog proslava Srpske nove godine i završetka školskog raspusta za učenike srednjih škola, saobraćajna policija najavljuje nastavak pojačane kontrole i tokom predstojećeg vikenda.

0
14

Saobraćajna policija i tokom predstojećeg vikenda nastavlja sa pojačanim kontrolama zbog proslava Srpske nove godine, ali i završetka školskog raspusta za učenike, zbog čega se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja na svim važnijim putevima u zemlji.

Saobraćajne kontrole su prvenstveno usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a. Za svega deset dana otkriveno je 25.000 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 1.722 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola kao i 88 koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja tokom praznika, a posebno na vozače da u vreme proslava ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Takođe, s obzirom na najavljene loše vremenske uslove za odvijanje saobraćaja, upozoravaju vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da obavezno koriste propisanu zimsku opremu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.