Volontiranje u Srbiji

VIDEO K9: Prednosti i nedostaci decenijske primene Zakona o volontiranju u Srbiji bila je tema video konferencije kojom su Mladi istraživači Srbije obeležili 5. decembar, Međunarodni dan volontera.

0
28

„O volontiranju u Srbiji 2020. godine – nova realnost, adaptacija i inovacija“ naziv je video konferecije upriličene povodom Međunarodnog dana volontera. Video skup organizovali su Mladi istraživači Srbije kao doprinos da unapređenju zakonskog okvira za dalji razvoj volontiranja u Srbiji i okruženju.

Pre tačno deset godina, podsećaju organizatori, usvojen je prvi Zakon o volontiranju u Srbiji, što je povod za diskusiju o tome da li se nešto promenilo u ovoj oblasti tokom decenije primene zakona i ima li potrebe za njegovim izmenama.

Ova analiza, prema njenim rečima, pokazuje da postoji potreba za unapređenjem Zakona o volontiranju.

Ova video konferencija je, prema rečima oragnizatora, samo jedna od aktivnosti kojom Mladi istraživači Srbije obeležavaju sutrašnji datum u cilju afirmacije volonterskog rada i promocije aktivnosti pojedinaca koji svojim nesebičnim zalaganjem doprinose pozitivnoj promeni u svojim zajednicama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.