Volonterska oaza na Štrandu

VIDEO K9: Gradska plaža Štrand od danas je bogatija za 18 sadnica različitih stabala koja su posadili volonteri u okviru šire akcije "Oživimo parkove".

0
47

Akcija „Volonterska oaza“ sadnje stabala, održana je danas u podne na novosadskom Štrandu, gde su 18 sadnica različitog drveća zasadili volonteri iz više organizacija uz podršku stručnih ljudi iz Gradskog zelenila.

“Volonterska oaza”, prema rečima rukovodioca Novosadskog volonterskog servisa, Vojislava Prkosovačkog, mesto je koje obeležava izvor koji treba da hrabri vrednosti volontiranja – zalaganje za mir, slobodu, solidarnost i humanost.

Ideja i cilj volonterske oaze je nastao nakon uručene Oktobarske nagrade Grada Novog Sada, koja je dodeljena svim volonterima i volonterkama 23. oktobra uz koju su dodeljena i novčana sredstva za koje je dogovoreno da budu utrošena na način da istaknu ulogu i značaj volontiranja u gradu.

Nakon sprovedene onlajn ankete među volonterima Novog Sada iz 40 organizacija, najveći broj glasova dobila je ideja i potreba za sadnjom stabala.

Sadnju drveća na Štrandu realizovao je Novosadski volonterski servis u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i Gradskim Zelenilom, u sklopu projekta „Oživimo parkove“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.