“Vojvodinašume” bogatije za 2 forvardera

VIDEO K9: Javno preduzeće Vojvodinašume još uvek je angažovano na sanaciji šteta nastalih od superćelijskih oluja prošle godine, a zbog  povećanja obima poslova kupilo je još 2 forvardera.

0
11

Od kraja jula prošle godine Vojvodinašume intenzivno rade na sanaciji šteta nastalih od superćelijske oluje, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Sanacija je u početku vršena u urbanim sredinama širom Vojvodine, a potom nastavljena u državnim šumama, pre svega u Bačkoj i Sremu.

S obzirom na naglo povećanje obima poslova na seči, izradi i privlačenju drvnih sortimenata, krajem prošle godine Vojvodinašume su sprovele javnu nabavku za dva forvardera.

U uslovima sanacije šteta od vetra, prva faza transporta drvnih sortimenata odvija se u još težim uslovima nego što je to uobičajeno i samo savremena mehanizacija poput ove dve mašine može da zadovolji i dinamički i bezbedonosni aspekt, navode iz ovog preduzeća.

Nabavkom nova dva forvardera, Vojvodinšume sada imaju u sastavu svoje mehanizacije 26 ovakvih mašina koje, kako kako kažu, predstavljaju ključnu kariku u proizvodnom procesu, pogotovo na teškim terenima, gde ne mogu da rade traktorske ekipaže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.