“Vojvodina u 2017”

VIDEO K9: "Vojvodina u 2017" je naziv okruglog stola održanog sa ciljem da se utvrde mogućnosti i potencijali razvoja kulture u Vojvodini. Tokom diskusije panelisti su se prvenstveno osvrnuli na titulu koju je ove godine dobio Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine, za koju smatraju da može biti odličan potencijal i temelj da Vojvodina već u 2017. godini bude kulturno bogatija, jača i stabilnija.

0
706

Okrugli sto pod nazivom “Vojvodina u 2017” je obuhvatao više tema, od kulture do medija, a održan je u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

“Ne samo šta je bilo 2016, nego šta se dešava sa kulturom i, uopšte, pitanjem kulture, pre pola veka koje je postavljeno. Crnjanski ga je lepo postavio i na taj način mu i dao nekakvu smernicu da pitanje kulture nije samo važno, nego da je ono sudbonosno. To pitanje i dan danas, nažalost , traje i ima nekakav svoj tužan kontinuitet i, evo da mi ni dan danas nismo rešili pitanje kulture , rekao je Radovan Jokić iz Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Tokom prvog panela centralna tema je titula koju je ove godine dobio Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine. Učesnici panela su zaključili da Vojvodina ima potencijala i novčanih sredstava za veća ulaganja u kulturu i da ova titula može značajno poboljšati kulturni život u pokrajini.

“Sve ono što je dobro i čega ima u ovom gradu, to se mora priznati, a bilo ga je i predhodnih godina. Dakle, da se ti trendovi nastave, a da ono što je loše poprave i promene. Nikad nije dobro kada se sve ispočetka kreće, kada se startuje sa tim da ono prethotno ništa nije valjalo i mi ćemo sad sve iznova da napravimo”, naveo je Đorđe Vukadinović, politički analitičar.

Okrugli sto “Vojvodina u 2017” je završen temom “Mediji u Vojvodini”, sa ciljem da se iznese trenutno stanje i položaj medija u Vojvodini, gde je jedna od centralnih tema bila i izgradnja nove zgrade RTV-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.