Vojvodina u 118 kvadrata

VIDEO K9: Turistička ponuda svih 45 gradova i opština Vojvodine od danas je na jednom mestu - turističkom info-centru koji je otvoren na Bulevaru Mihajla Pupina.

241

Spomenici kulturnog nasleđa, multikulturalnost, arheološka nalazišta, dvorci, tvrđave, raznovrsna prirodna bogatstva i specijalni rezervati prirode, kao i jedinstveni vinski putevi od sada će biti predstavljeni na jednom mestu – savremenom info – centru veličine 118 kvadrata otvorenom na Bulevaru Mihajla Pupina 18.

“Prvi put posle 15 godina postojanja Turističke organizacije Vojvodine dobijamo mesto koje će biti polazište svih naših gostiju, ali isto tako i sabirna tačka vrednih vojvođanskih domaćina, lokalnih turističkih organizacija i privrednih subjekata”, rekla je Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine.

Reč je o projektu vrednom 16 miliona dinara kojim se, prema oceni organizatora, pravi značajan razvojni iskorak u turizmu pokrajine, jedne od, kako je istaknuto, najbrže rastuće privredne grane u Srbiji.

Izgradnju centra finansirala je Pokrajinska vlada, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo sredstva za njegovo opremanje.

“Jedan od ključnih strateških projekata na tom putu je i ovaj turistički info-centar koji je gospođa Pavlović sa svojim stručnim timom, zaista čega smo svi svedoci, izradila i sprovela na jedan zavidan način. Potvrđuju da smo na dobrom putu i da će turizam biti pored poljoprivrede ona grana koja će Vojvodinu ne samo u smislu reputacije nego i razvoja i dalje prepoznatljivosti svrstati tamo gde joj je zasluženo mesto”, kazao je Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Ovo je, kako je rečeno, samo jedan u nizu projekata namenjih unapređenju turizma u Vojvodini. Nedavno je započet projekat izgradnje akva parka i velnes centar na Paliću, a treba da bude postavljeno je i 1200 tabli turističke signalizacije će posetiocima pokrajine olakšati dolazak do željenih destinacija.

“I ovo je takođe jedan od onih projekata koji treba da pomognu rastu i razvoju turističke privrede. Podaci jesu zaista za pohvalu, ali to znači da moramo mnogo više da radimo i lokalne samouprave i Pokrajinska vlada i svi zajedno da, promovišući naše sadržaje i kada je reč o Paliću, gornjem podunavlju i o Fruškoj Gori, kada je reč o verskom turizmu i kongresnom turizmu i nautičkom turizmu i kada jer reč o sadržajima koje nudi grad Novi Sad, koji se postavio u centar i kulturnih i druguh dešavanja, kada je reč o turističkoj privredi naše zemlje budemo jedinstveniji, bolje organizovani i tome će sigurno doprineti ovaj sadržaj koji danas otvaramo”, naveo je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Neobičnost ovog prostora predstavlja i novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuje bogatu turističku ponudu.

Iz Turističke organizacije Vojvodine ističu da je 2018. godina za turizam u našoj zemlji bila rekordna i po broju noćenja i boravku stranih turista, između ostalog i zahvaljujući radu zaposlenih u turističkim organizacijama grada i pokrajine, te da će otvaranje jednog ovakvog centra imati značajan uticaj na dalje unapređenje turizma u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.