Vojvodina put dobija novog vlasnika

VIDEO K9: Zrenjaninsko preduzeće Vojvodinaput dobija novog vlasnika nakon trećeg pokušaja prodaje. Najbolji ponuđač bila je firma Hidro oprema iz Šapca koja je za imovinu Vojvodinaputa rešila da izdvoji oko 224 miliona dinara.

0
65

Imovina zrenjaninskog preduzeća “Vojvodinaput” ponuđena je na prodaju po treći put.

Poslednji pokušaj prodaje “Vojvodinaputa” bio je novembra prošle godine kada je beogradska firma “Euro road transit” ponudila 41 milion dinara. O ponudi je trebalo da se izjasne Odbor poverilaca i ostali poverioci, a s obzirom na to da je imovina “Vojvodinaput”-a oglašena za prodaju i treći put, očigledno je da u odboru nije bilo saglasnosti u vezi sa ponudom Beograđana.

Ovog puta imovina preduzeća, u koju spadaju upravna zgrada i objekti koji se nalaze u krugu preduzeća, u ulici Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu, zatim poljoprivredno zemljište, mehanizacija, potraživanja i potencijalna vrednost ugovora o održavanju puteva sa „Putevima Srbije“, prodavala se po početnoj ceni od 8.926.104 dinara, dok je procenjena vrednost imovine 178.522.098 dinara.

Za razliku od prve dve prodaje, prema rečima stečajnog upravnika Vojvodinaputa Slobodana Sudarova ova prodaja je bila uspešna.

“Imamo najbolju ponudu, cirka, zapisnik mi je u sali, oko 224 miliona. Prvoplasirana firma je Hidrooprema doo iz Šapca, drugoplasirana firma je Inkop iz Ćuprije. Sad sledeći korak je da prvoplasirani pribavi potvrdu od Komisije za koncentraciju konkurencije. Nakon toga, u roku od tri dana, ako dobije pozitivan odgovor, da ne prevazilaze 50% udela u tržištu ja zaključujem ugovor u roku od 3 dana, kupoprodajni ugovor, a nakon toga kupac ima obavezu da ostatak cene uplati u roku od 15 dana”, rekao je Sudarov.

Privredni sud u Zrenjaninu je rešenje o bankrotstvu “Vojvodinaputa” doneo 7. decembra 2018. Ono je postalo pravosnažno 4. februara naredne godine. U obrazloženju ovog rešenja navedeno je da je stečaj u nekada uspešnom putarskom preduzeću otvoren 30. oktobra 2018. godine, a da su se na prvom poverilačkom ročištu, održanom 7. decembra, prisutni poverioci složili da se stečajni postupak odmah nastavi bankrotstvom.

Preuzeto sa KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.