Vojvodina nastavlja stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade danas je dodeljeno 20 ugovora za kupovinu kuća sa okućnicom na selu i 13 ugovora za ekonomsko osnaživanje, pod pokroviteljstvom Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

0
392

U okviru programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, po prvi put su dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara za kupovinu 20 seoskih kuća sa okućnicom izbegličkim porodicama u Vojvodini.

Danas je ručeno i 13 ugovora za ekonomsko osnaživanje vrednih 2,6 miliona dinara za nabavku alata i opreme.

Ostanak mladih na selu i oživljavanje ruralnih sredina je jedan od strateških prioriteta Pokrajinske vlade, istakao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, koji je dodao da je u poslednje dve godine stambeno pomognuto 47 porodica , a 229 je dobilo donacije u vidu opreme i alata.

Od 260 hiljada izbeglica koliko ih je evidentirano 1996. godine, danas je u Vojvodini 14.747 osoba sa formalnim izbegličkim i 13.143 sa raseljeničkim statusom.

Pored stambenog zbrinjavanja i ekonomskog osnaživanja, Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima pruža i jednokratnu pomoć najuspešnijim srednjkoškolcima u vrednosti od po 40.000 dinara, a konkurs za dodelu ovih sredstava je u toku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.