“Vojvodina 2021”

VIDEO K9: Kako će izgledati Evropa nakon pandemije, a kako privreda i turizm u ovoj godini, neke su od tema konferencije „Vojvodina u 2021“ koja je počela danas u zgradi Skupštine Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

0
34

Ova godina biće u znaku prevazilaženja ekonomskih posledica epidemije, ulaganja u javno zdravlje i novog ekonomskog starta, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade otvarajući konferenciju „Vojvodina u 2021“.


„Očekujem da ova konferencija bude početak jednog novog optimizma imajući u vidu činjenice u vezi sa virusom kovid 19 i načinom na koji se naša zemlja suočava sa njim. Ovo je prilika da ukažemo na planove koje imamo u brojnim oblastima i na to da je Vojvodina prošle godine, i pored izazova sa kojima se suočavao ceo svet, beležila bolje rezultate u odnosu na druge pokrajine, u oblasti poljoprivredne i idustrijske proizvodnje”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je izrazio uverenje da će ovo biti godina ulaganja jer Pokrajina, kako je naveo, radi na velikim projektima, izgradnji Kamenice 3 i blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine, a u ovoj godini u planu je i izgradnja novog objekta Dečje bolnice u Novom Sadu i rekonstrukcija Opšte bolnice u Kikindi.

„Vojvodina ima razvijenu poslovnu i komunalnu infrastrukturu i u godini pred nama predstoje nam veoma važne domaće i strane investicije“, dodao je Mirović.

Putem video-linka učesnicima konferencije obratio se i Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, koji je istakao da, s obzirom na položaj i važnost prekogranične saradnje, i uz svoje veliko ekonomsko, poljoprivredno i kulturno bogatstvo, Vojvodina ima važnu ulogu u procesu oporavka u Srbiji i širem regionu.

Ova konferencija održava se treću godinu zaredom uz podršku Pokrajinske vlade u cilju razmene mišljenja o važnim i aktuelnim temama iz oblasti privrede, zdravstva, kulture, turizma i regionalne saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.